Novoroční pečené jablko

31. prosince 2010 v 12:33 | *L* |  Receptury

Novoroční pečené jablko

Staročeské dobroty opět přicházejí do módy. Zejména šéfkuchaři luxusních hotelů se znovu rádi vracejí o staletí zpátky a čerpají inspiraci v receptech našich prababiček.
A tak přichází znovu do labužnické módy i tradiční pečené jablko. Není divu - je to pochoutka zdravá, chutná a navíc nádherně vonící. Recept, který vám nabízíme, pochází z knihy od kuchařky slavné a renomované: Magdaleny Dobromily Rettigové.
Suroviny

www.recipetips.com

Pečená jablka

  • 2 pěkná červená jablka
  • 1 vrchovatá lžička meruňkového džemu
  • 1 fík
  • 1 lžíce drobně rozsekaných vlašských ořechů
Postup
Začneme tím, že fík den předem namočíme do vína. Poté ho nadrobno rozkrájíme. Z jablek opatrně odkrojíme vršek a vzniklým otvorem odstraníme jádřinec. Meruňkový džem promícháme s pokrájeným fíkem a oříšky a směsí naplníme vykrojený střed jablek. Přikryjeme zpět odkrojený vršek a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Pokud chceme servírovat zákusek barevnější, můžeme použít kromě červeného i "zlaté" jablko. To ovšem plníme džemem borůvkovým.

zdroj: www.pecenijeradost.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Fatima Fatima | Web | 20. července 2017 v 14:02 | Reagovat

Ako sa dostať bezplatne iPhone6? Veľmi jednoduché! Podrobnosti WEB

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama