Červen 2011

Španělské gazpacho

21. června 2011 v 12:02 | *L* |  Receptury

Španělské gazpacho - polévka plná vitamínů

Snad nejznámější španělská polévka je gazpacho. Vyzkoušejte variantu Filipa Sajlera, známého "Kluka v akci".

Pro 4-6 porcí potřebujeme

  • 750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO (rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem)
  • 1 salátová okurka (oloupaná)
  • 1 kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
  • 1 zelená paprika
  • 4 plátky bílé veky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 100 ml kvalitního olivového oleje
  • vinného octu trochu méně než oleje
  • sůl
Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme v hladkou polévku. Necháme dobře vychladit.
Gazpacho podáváme s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.

zdroj