Španělské gazpacho

21. června 2011 v 12:02 | *L* |  Receptury

Španělské gazpacho - polévka plná vitamínů

Snad nejznámější španělská polévka je gazpacho. Vyzkoušejte variantu Filipa Sajlera, známého "Kluka v akci".

Pro 4-6 porcí potřebujeme

  • 750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO (rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem)
  • 1 salátová okurka (oloupaná)
  • 1 kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
  • 1 zelená paprika
  • 4 plátky bílé veky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 100 ml kvalitního olivového oleje
  • vinného octu trochu méně než oleje
  • sůl
Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme v hladkou polévku. Necháme dobře vychladit.
Gazpacho podáváme s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.

zdroj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama